Nederlands kampioen start in Alblasserdam

Jens van den Dool 2023-1

ALBLASSERDAM – Aan de startlijst van de Paardenmarktronde van Alblasserdam (woensdag 24 juli) is Jens van den Dool, kersvers Nederlands kampioen Elite zonder contract, toegevoegd. Ook bij de dames en sportklasse is er een mooi deelnemersveld met oudwinnaars Tessa Dijksman, Patrick Somsen en Jeroen Bijnagte.

 Jens van den Dool,vorig jaar tweede in Alblasserdam, zegevierde in juni op het Nederlands kampioenschap elite zonder contract op de Drenthse VAM-berg. Dat de 25-jarige wielrenner in vorm is toonde hij aan door daarna ook Rond om de Graaf in Molenaarsgraaf op zijn naam te schrijven.

Regiorenners

In de 63e editie van de Paardenmarktronde van Alblasserdam zal de Hoogbloklander de strijd moeten aangaan met onder andere regiorenners Casper van der Wulp (Alblasserdam), Micha Mouthaan (Nieuw-Lekkerland) en Thijs Wemmers (Bleskensgraaf). Ook zijn broer Kevin van den Dool, onlangs tweede in de Slag van Ambacht, verschijnt aan de start.

Roemruchte erelijst

Bij de dames heeft Tessa Dijksman zich wederom ingeschreven. In 2022 won ze in Alblasserdam en vorig jaar eindigde ze als derde. Ze zal haar naam nog eens op de roemruchte erelijst willen zetten. In de sportklasse starten oudwinnaars Patrick Somsen en Jeroen Bijnagte. Zij krijgen concurrentie van kleppers als Arian Oosthoek (tweede in Slag van Ambacht) en Mike Kruijthof (tweede in Ronde van Papendrecht).

Op de kruising van de Van Eesterensingel en de Plantageweg in Alblasserdam zal de strijd losbarsten op woensdag 24 juli. De sportklasse start om 13:00 uur, de dames om 14:30 uur en de elite/belofte sluit af vanaf 16:30 uur.

Hou de site www.rondevanalblasserdam.nl in de gaten voor de laatste updates.